Visa vem du är som artist

Att vara artist handlar om mer än att skapa musik. Det handlar om att vara en förebild för sina följare och inspirera till att göra rätt val. Detta görs ofta via låttexterna, som i låten ‘Fabulous’ som blev årets Pridelåt. I låten beskriver dem att de vill förmedla glädje och styrka och att budskapet är att alla människor har lika värde.

Budskap via kläder

Nuförtiden är det även vanligt att artister uttrycker sina värderingar och lyfter samhällsproblem via kläder. Ett exempel är Billy Porter på röda mattan 2019. Där bar han en frack kombinerat med klänning i syfte att bryta könsnormerna.

Vardagligt ser vi även artister som lyfter frågan genom tryckta tröjor med budskap som ”Equality” och ”Live life with pride”. Om du vill hitta produkter med budskap som dessa kan du klicka dig vidare på nätet.

Även om vi har kommit en lång väg i frågan om allas lika rätt finns det mycket kvar att göra. Förutom att sprida budskapet kan vi välja att handla på sidor som donerar till föreningar som Regnbågsfondens internationella arbete. Vi kan även lyfta ämnet i diskussioner. Att öppet prata om ämnet gör att du kan vara med att göra skillnad och på så sätt visa vem du är som artist.