Vilka musikstilar har varit populärast i Idol?

Det är många olika artister som har framträtt i Idol genom åren.  De flesta har kanske bara fått ett kort ögonblick i rampljuset, en del fick en tids framgång och några blev etablerade artister som syns och hörs i tv, radio, tidningar, youtube och på sociala medier.Det är lätt att tro att musiken är ganska likartad och att alla sjunger och framträder på samma vis, men i själva verket har en hel del av idoldeltagarna valt musikstilar på ett avsevärt bredare sätt än till exempel de som tävlar i melodifestivalen.

Ballader

Den klassiska balladen är utan tvekan den mest populära musikstilen. Naturligtvis för att den alltid har sin publik och en sångare med bra röst väljer gärna balladen, då den ger chansen att briljera och fånga publiken.

Pop

Vad som är pop är svårt att definiera, då de som klassas som popartister gärna lånar från andra genrer som hårdrock, techno, indie, rap mm. Det som ändå kan sägas om pop är att det brukar vara melodiös och glad musik, med refränger som är lätta att lära och ger en önskan att sjunga med.

Hårdrock

Det här är musik som är lite tuffare och tidigare inte ansågs höra hemma i populärmusiken. Men då dagens föräldrar och snart även farfar och mormor växte upp med hårdrocken så har den nu blivit en del av musikarvet och blandas alltmer in i dagens hits.