En annan idol till Sverige

Idoler håller inte bara till i tv-serier, i sommar kommer nämligen en helt annan typ att dyka upp på scen i Varberg och Stockholm.

För de som inte har fattat det på vår otroligt gåtfyllda introduktion så är det inte någon annan än den världsberömda rockikonen Billy Idol som det hela handlar om.  Totalt kommer han att spela två konserter. En den 27 juni på Fästningshörnan i Varberg och sedan en till konsert följande dag på Gröna lund i Stockholm.

Under 1980 talet blev han känd som en av de absolut främsta inom den växande punkrocken. Många av låtarna från den tiden sitter än idag kvar hos fansen som var med från början. För de som är för unga så känns låtarna istället igenom genom alla covers som om och om igen gjorts av låtarna och dess fortsatta användning inom populärkulturen.

Kanske mest känd av alla hans låtar är White Wedding tätt följt av Dancing With Myself och Rebel Yell.

Utöver klassikerna så kan man även förvänta sig många låtar från det senaste albumet vid namn Kings & Queens of the Underground som släpptes sent förra året.

För de som inte är lika bekanta med Idols musikaliska verk kanske ändå känner igenom honom från de fåtal filmroller han haft både som sig själv och som andra karaktärer.

En av de mest populära framträdandena var i filmen The Wedding Singer med Adam Sandler. Där han spelar sig själv och uppmuntrar huvudkaraktären att följa sitt hjärta.