Idol – De mest ihågkomna deltagarna genom alla år

Kommer du ihåg deltagarna i Idol? Hur gick det sen? Blev någon stjärna?

Agnes Carlsson

År 2005 vann Agnes Carlsson finalen mot Sebastian Karlsson. Han släppte några album efter Idolfinalen och deltog även i Melodifestivalen, men lyckades aldrig slå igenom på riktigt.

Agnes gjorde däremot stor succé och singeln ‘Release Me’ som hon släppte 2009 slog stort internationellt. Hon fick senare pris på MTV-galan som årets europeiska artist och även en svensk Grammis. Agnes var även en av artisterna som uppträdde på Kronpronsessan Victorias bröllop.

Amanda Jensen

Till mångas förvåning blev publik- och kritikerfavoriten Amanda Jensen besegrad Av Marie Picasso i finalen. Marie blev dock en av de mer bortglömda Idolvinnarna, även om hon släppt två singlar 2014 och 2015. Idol-tvåan Amanda Jensen har däremot slagit igenom i Sverige med flera populära album och hits. Har bland annat synts i programmet ‘Så mycket bättre’.

Darin Zanyar

På samma sätt som för Amanda Jensen blev här publikfavoriten Darin oväntat tvåa efter Daniel Lindström. Daniel Lindström har efter Idolsegern inte riktigt lyckats slå igenom , även om han till exempel gör julkonserter  och fortfarande lever på musiken.

Darin kräver ingen presentation. Han är en av Idols största succéer någonsin och därmed kanske den Idoldeltagare som är mest känd bland allmänheten. Darin slog igenom stort och har även sålt en del skivor utomlands. Efter att först ha lanserats som flickfavorit har Darin nu en vuxnare framtoning och sjunger på svenska sedan 2015.